-Jade Tieguanyin (lightly baked Tieguanyin) is a newer type of Tieguanyin and has a light green jade color. It produces a very flowery aroma and taste. It is more similar to green tea than Oolong.
-Thoroughly Baked Tieguanyin is the original style. It has a more complex taste profile and warm aroma, but the traditional baking technique has not been passed on well so quality ones of this style is less seen in the market than "moderately baked' and "lightly" baked versions.[5]
-Moderately baked Tieguanyin is a new breed that some argue has a good balance of floral aroma and complex taste, but it stores poorly.[5]
von der engl. wiki
demnäch habe ich ja den "jade" typ. die tante meiner frau will mir beständig nun den "gelben" andrehen also die dritte variante. hat da jmd. schon erfahrung? scheint nach dem dunkelen und danach dem hellen nun der letzte schrei in china zu sein wenn es um tie guan yin geht. denke ich bringe eh was mit - wie schon erwähnt würde mich nur interessieren wer von euch denn so einen schon getrunken hat?
edit1: ach mist, oben in thread titel sollte natürlich "dunkel, grün/hell und gelber?" stehen. admin kann das vll ändern?