Geschätzte Geniesser
Habe wiedermal einen Tee aus der Ferne geordert. Muss ich endlich mal probieren. Wird ja ziemlich gefeiert.
Wer hat ihn schon probiert?
Wie hat er euch geschmeckt?
Grosse Unterschiede entdeckt zwischen verschiedenen Jin Jun Mei?
Eigentlich tue ich mir oft ziemlich schwer mit chinesischen Schwarztees. Keemun, Bailin und andere Gongfu Schwarztees passen mir persönlich nicht so gut. Ausnahmen sind Yunnan's Dian Hong Golden Bud, Fengqing Dragon Pearls und Golden Monkey Schwarztee. Und wegen dem Dian Hong hoffe ich, dass er mir wunderbar schmeckt, weil er etwas verwandt aussieht (auch in Richtung "golden", darum auch der Name Golden Eyebrow), und zudem ebenfalls nur die Buds verwendet werden.
Noch ein kopierter Text mit lesenswerten Informationen:
[size=14]"Jin Jun Mei is one of the most exquisite examples of Chinese black tea which was created in 2005. It is a black tea originally from the Wuyi region of the Chinese province of Fujian. In the July of 2005, Mr. Jiang Yuan Xun, the general manager of Wu Yi Zheng Shan tea company accompany guests from Beijing to Wuyi mountain. During their visit, they found some tender tea buds in Wuyi National Nature Reserve around 1800 meters above sea level. The guest suggested why not make some black tea with these buds? The buds were then sent to Tongmu village where the first black tea, lapsang souchong was created here 300 years ago. The tea master Mr. Liang Jun De conduct the experiment by himself, the process is based upon traditional lapsang souchong with improved fermentation. The tea is finally finished with a brand new black tea Jin Jun Mei.[/size]
Jin Jun Mei is made with tea buds only. Every 500 grams of this tea consists of 50,000 sprouts. As a skilled farmer could pluck 2,000 ones everyday, to make one pound of the tea, it takes 20 farmers a whole day to collect the shooots."
Hier kann man noch einige Bilder gucken: https://www.google.com/search?hl=de&s…&oq=jin+jun+mei